Adventní putování Dačicemi

Město Dačice vytvořilo Adventní stezku, která seznámí děti s hlavními postavami betlémského příběhu a provede je vánočními zvyky a tradicemi.

Adventní putování na jedenácti zastaveních děti seznámí s postavami betlémského příběhu a jejich tradicemi. Předtím nšž se vydáte na stezku, vyzvedněte si soutěžní kartičku na informačním centru nebo u budky Pod Lipkami. A nezapomeňte na tužku, abyste mohli vyplňovat tajenku na soutěžní kartičce!

Stezka startuje na Palackého náměstí Pod Lipkami, poté vás provede Kancnýřovým sadem, přes zastavení u betléma, kostel sv. Vavřince, pomník kostky cukru, kolem ZŠ Komenského. Zakončení je na dačickém kluzišti. Soutěžní kartička (34.08 kB) a mapa (2.15 MB)

Stezka má dvě varianty náročnosti – lehčí verze (zelená baňka) a těžší verze (červená baňka). Zvolenou variantu nelze během plnění stezky měnit, neboť by nevycházela tajenka správně.

Do konce roku můžete vyplněnou soutěžní kartičku odevzdat na Infocentru Dačice nebo Bufetu na kluzišti. V lednu proběhne losování o drobné dárky.

Zpět