Pěší výlety?

Milovníci pěších výletů, víte, že... ?

?  vznikla nová dálková pěší trasa Stezka Českou Kanadou? Vede z Jindřichova Hradce přes Novou Bystřici, Slavonice až do Dačic, má přes 110 km a je rozdělena do osmi denních výletů. 

? jsou v Týně nad Vltavou dvě nové naučné stezky? Potahová stezka, která je spojena s tématem místní tradice na Vltavě – plavci a voroplavba, a stezka Velký depot, která je věnována tématu střelnice z dob Marie Terezie.

? byly vytvořeny Stezky poznání u Dolního Dvořiště? Jedná se o tři značené okruhy, Rychnovský, Rybnický a Cetvinský, které vás seznámí s historií, přírodou a dalšími zajímavostmi daného místa.

? se právě chystá nová naučná stezka rozšiřující Skanzen železné opony? Povede po hranicích a bude vás seznamovat s příběhy lidí, kteří se pokoušeli překonat železnou oponu. Dokončena by měla být v září.

? Stezka údolím Lužnice Toulavou je první česká pěší trasa, která získala prestižní evropskou certifikaci Leading Quality Trails Best of Europe?

? na Zlaté stezce můžete strávit jeden den, ale i dva týdny? Svou cestu si naplánujte zde.

? existuje soubor pěších tras Šumavsko pro tuláky, kde vás čekají nezapomenutelné zážitky z objevování sytě zelených lesů, teplých jezer s průzračně čistou vodou, tajemství nebo měst? 

? při návštěvě Vrbenských rybníků můžete využít aplikaci s rozšířenou realitou, při které můžete objevovat místní faunu a dozvědět se různé zajímavosti? Nechybí ani virtuální encyklopedie na objevené živočichy.

Zpět